default-header
HomeFSC®-gecertificeerd papier en karton? Dit is een bewuste keuze!

FSC®-gecertificeerd papier en karton? Dit is een bewuste keuze!

Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van de wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Werken met FSC-gecertificeerd karton is een bewuste keuze!

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. 80% van alle dieren wereldwijd zijn afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

FSC

“𝘋𝘦 𝘍𝘰𝘳𝘦𝘴𝘵 𝘚𝘵𝘦𝘸𝘢𝘳𝘥𝘴𝘩𝘪𝘱 𝘊𝘰𝘶𝘯𝘤𝘪𝘭 (𝘍𝘚𝘊) 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘯𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭𝘦 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘥𝘪𝘦 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘪𝘯𝘻𝘦𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘩𝘰𝘶𝘥 𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘵𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘣𝘰𝘴𝘣𝘦𝘩𝘦𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘳𝘦𝘭𝘥𝘸𝘪𝘫𝘥. 𝘏𝘦𝘵 𝘍𝘚𝘊-𝘴𝘺𝘴𝘵𝘦𝘦𝘮 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘵 𝘦𝘳𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘣𝘰𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘦𝘭𝘥 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘵𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘣𝘰𝘴𝘣𝘦𝘩𝘦𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘯 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯. 𝘔𝘦𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘢𝘯𝘵𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘣𝘰𝘴𝘣𝘦𝘩𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘰𝘦𝘭𝘵 𝘍𝘚𝘊 𝘰𝘱 𝘣𝘦𝘴𝘤𝘩𝘦𝘳𝘮𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘭𝘦𝘦𝘧𝘨𝘦𝘣𝘪𝘦𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘭𝘰𝘬𝘢𝘭𝘦 𝘣𝘦𝘷𝘰𝘭𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘦𝘯 𝘣𝘰𝘴𝘢𝘳𝘣𝘦𝘪𝘥𝘦𝘳𝘴.”

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt FSC op bescherming van het leefgebied. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.
Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren!
Werken met FSC-gecertificeerd karton is een bewuste keuze!
Werken met FSC-gecertificeerd karton is een bewuste keuze!

 

Bron: fsc.nl

FSC®-gecertificeerd papier en karton? Dit is een bewuste keuze!