default-header
HomeFSC®-gecertificeerd papier en karton? Dit is een bewuste keuze!

FSC®-gecertificeerd papier en karton? Dit is een bewuste keuze!

Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van de wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Werken met FSC-gecertificeerd karton is een bewuste keuze!

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. 80% van alle dieren wereldwijd zijn afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

FSC

“?? ?????? ??????????? ??????? (???) ?? ??? ?????????????? ??????????? ??? ???? ????? ???? ?????? ?? ??????????? ????????? ??????????. ??? ???-??????? ????? ?????? ??? ?? ?????? ?? ???? ?????? ???? ?????? ??? ??????????? ????????? ???????? ?????? ???????. ??? ??????????? ????????? ????? ??? ?? ??????????? ??? ??? ?????????? ??? ??????? ?? ?????? ?? ??????? ???? ?? ??????? ??? ?? ?????? ????????? ?? ????????????.”

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt FSC op bescherming van het leefgebied. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.
Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren!
Werken met FSC-gecertificeerd karton is een bewuste keuze!
Werken met FSC-gecertificeerd karton is een bewuste keuze!

 

Bron: fsc.nl

FSC®-gecertificeerd papier en karton? Dit is een bewuste keuze!