default-header
HomeWaarom is POS materiaal zo belangrijk?

Waarom is POS materiaal zo belangrijk?

POS staat voor point of sale. Door het gebruik van promotiemateriaal kunnen er kansen en voordelen ontstaan voor uw winkel of uw product. Maar waarom is POS materiaal zo belangrijk?

POS staat voor point of sale. Hiermee worden promotiematerialen zoals displays of banners bedoeld. Deze promotiematerialen worden op strategische plekken in een winkel geplaatst ter promotie van een bepaald product. Door het gebruik van promotiemateriaal kunnen er kansen en voordelen ontstaan voor uw winkel of uw product.

Waarom is POS materiaal zo belangrijk?

 

 

 

1. Product communicatie

Door de bedrukking op je display of banner kun je uitleg over je product geven en speciale eigenschappen extra benadrukken. Wat maakt jouw product bijzonder en hoe kan de consument daar optimaal van profiteren? Gebruik bijvoorbeeld een display om uw klanten op de hoogte te stellen van de unieke eigenschappen van uw product. Wij raden aan deze informatie te verwerken in een visueel aantrekkelijke display! Dit trekt de aandacht waardoor bezoekers sneller overgaan tot de aankoop van het product. Vooral bij de introductie van nieuwe producten kan POS-materiaal kansen bieden. Als er geen vraag is naar een product, dan is het belangrijk dat er vraag naar het product gecreëerd wordt. Dit wordt gedaan door een display in de winkel te plaatsen.

2. Koopimpuls stimuleren

Ruim 70% van de aankoopbeslissingen wordt door de consument op de winkelvloer bepaald. Supermarkten hebben bepaalde plaatsen gereserveerd in de winkel voor POS materiaal. Een plek in de spotlights, bijvoorbeeld voor een display, waardoor de producten extra opvallen. Met de belangrijkste boodschap op ooghoogte en aantrekkelijke graphics, wordt de koopimpuls van de consument snel gestimuleerd!

3. Extra aandacht voor je nieuwe product

Bij de introductie van een nieuw product is communicatie van groot belang. Als het product niet bestaat, is er ook geen behoefte naar. Maar als het er eenmaal is, is het noodzaak behoefte ernaar te creëren!

4. Naamsbekendheid vergroten

Bij POS-materiaal draait het niet alleen om de verkoop van het product. Naast de boodschap die je communiceert, wordt ook het merk in het algemeen gepromoot! Het bedrijfslogo groot op een display, banner of schapkaart zorgt ervoor dat je merk opvalt. Hierdoor zal de consument niet alleen je product maar ook je merk sneller herkennen! Als het product goed bevallen is, zal men sneller geneigd zijn om ook andere producten van het merk af te nemen.

5. Betere verkoopcijfers

Uiteindelijk draait het om de verkoopcijfers! POS-materiaal zet het product in de spotlights, informeert de klanten over het gebruik ervan en stimuleert de koopimpuls. De ideale mix voor een piek in de omzet! Maar je profiteert er niet alleen van zolang de display of banner in de winkel staat. Het vergroten van je naamsbekendheid, nummer 4 van de voordelen, zorgt er ook op langere termijn voor dat je resultaat blijft zien. Consumenten prikkelen met POS materiaal levert dus veel op!

Reden genoeg om gebruik te maken van POS-materiaal voor uw product?

Waarom is POS materiaal zo belangrijk?