default-header
HomeTekort aan golfkarton!

Tekort aan golfkarton!

Tekort aan golfkarton door Corona-crisis.

Tekort aan papier, prijsstijgingen en levertijden die oplopen. De Corona-crisis heeft ook gevolgen voor de kartonnage-/verpakkingsbranche.

Tijdens de eerste Corona-golf is er een run op verpakkingsmateriaal ontstaan, gelukkig konden fabrikanten van verpakkingsmaterialen terugvallen op de aanwezige voorraden. Toch ontstond er een beginnend te kort aan golfkarton. Dit was het eerste teken van een beginnend tekort aan golfkarton door Corona-crisis.

Door de tweede Corona-golf nam de vraag naar verpakkingsmateriaal nogmaals enorm toe. Dit met name door de feestdagen en online-shoppen. De extra groei werd echter niet meer gecompenseerd, want er was geen verdere afname in andere branches. Het gevolg hiervan was een serieus tekort aan verpakkingsmateriaal.

Prijsstijging

Binnen slechts enkele maanden liepen de levertijden hard op, want er was vanuit Amerika, de belangrijkste leverancier van materiaal, zeer weinig aanvoer van papier. En met het opraken van papier waaruit golfkarton wordt geproduceerd, zijn ook de reservevoorraden opgeraakt. Als gevolg hiervan zijn eind 2020 de eerste prijsstijgingen doorgevoerd. Allereerst voor papier maar daardoor ook de prijs van golfkarton. Per Januari is de markt ongeveer 4% tot 5% verhoogd. Naar verwachting zullen de prijzen in 2021 verder gaan oplopen. In Februari verwachten wij ook een dergelijke stijging.

Levertijden

Daarnaast lopen ook de levertijden op. Voorheen hadden wij de mogelijkheid om binnen enkele dagen te voorzien van maatwerkverpakkingen, nu lopen standaard levertijden flink op door de enorme levertijden.

Hierbij willen wij u adviseren om rekening te houden met deze situatie, houd rekening met uw budget, verhoog voorraadbuffers van uw verpakkingen en houd planningen in de gaten! Maar wij denken ook graag met u mee, zo beschikken we over een aantal kartonleveranciers zodat we snel op uw vragen en wensen kunnen inspelen!

Wilt u graag op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen binnen- en rondom Parbopack? Dat kan via onze socials, Facebook, LinkedIn of Instagram of onze nieuwspagina!

 

Tekort aan golfkarton!