default-header
HomeGolfkarton, onmisbaar in onze bedrijfsvoering!

Golfkarton, onmisbaar in onze bedrijfsvoering!

Golfkarton is onmisbaar bij Parbopack bij het produceren van dozen displays en verpakkingen! Karton is het meest milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal. Maar liefst 85% van het karton op de Nederlandse markt is gemaakt van gerecycled papier. De productie van karton begint dus vrijwel altijd met het recyclen van oud papier.

 

 

Karton is gemaakt van meerdere lagen samengelijmd papier. Door het samenlijmen van deze lagen papier wordt het karton sterk en zwaar. Er mag pas officieel gesproken worden over karton wanneer het  een gewicht heeft vanaf 180 g/m alles wat lichter is valt onder ‘papier’.

Golfkarton

Golfkarton is de meest gebruikte transportverpakking. Jaarlijks wordt meer dan een miljard vierkante meter golfkarton geproduceerd in Nederland. Het materiaal biedt dan ook goede bescherming aan diverse producten, zoals voedingsmiddelen. Met de opkomst van het online-winkelen met thuisbezorging van producten neemt de vraag naar golfkarton nog verder toe. Golfkarton is functioneel, praktisch en leent zich prima voor bedrukking. Hiernaast is het een efficiënt product wat op maat gemaakt kan worden voor onder andere het verpakken van producten. Het kan daarmee bijdragen aan de merkbeleving op de winkelvloer.

Golfkarton is onmisbaar bij de productie van dozen displays en verpakkingen!

 

 

 

 

Voordelen van golfkarton

  • Golfkarton is milieuvriendelijk, het is gemaakt van gerecycled materiaal en is zelf ook weer 100% recyclebaar.
  • Golfkartonnen dozen zijn stapelbaar! Door hun sterkte en samenstelling zullen ze niet in zakken.
  • Golfkarton is flexibel en altijd perfect passend te maken voor het product dat verpakt of geproduceerd moet worden.
  • De boodschap communiceren naar de klant? Hier is golfkarton uitstekend geschikt voor!
  • Golfkarton is licht van gewicht, stabiel en sterk, makkelijk om te handlen.

Bij golfkarton onderscheiden we karton met een enkele golf en karton met een dubbele golf. Karton met een enkele golf, bestaat uit één laag golvend karton. De golfhoogte kan verschillen en bepaalt de uiteindelijke dikte van het karton. Karton met een zogenaamde dubbele golf bestaat uit twee lagen karton. Dat zorgt voor extra sterkte en maakt deze golfkartonsoort geschikt voor zwaardere producten.

Soorten golfkarton

De meest gebruikte dubbele golfsoorten zijn welke wij gebruiken zijn: B-golf, BE-golf, C-golf, CB-golf, E-golf, EE-golf, F-golf. Naast het gebruik van golfkarton, gebruiken wij ook massiefkarton. Vaak wordt golfkarton gebruikt als verpakkingsmateriaal, dit wordt gedaan omdat golfkarton relatief goedkoop is en tevens milieuvriendelijk omdat het gemaakt wordt van papier- en kartonafval. Golfkarton is dus als het ware een milieuvriendelijke en duurzame manier van verpakken.

 

Tegenwoordig komen steeds meer alternatieve soorten karton op de markt. Wist u dat er tegenwoordig zelfs karton gemaakt kan worden van gras of papier op basis van olifantenpoep?! Karton blijft je verrassen… en blijft onmisbaar bij de productie van onze eindproducten!

Golfkarton is onmisbaar bij Parbopack bij het produceren van dozen displays en verpakkingen!

Golfkarton, onmisbaar in onze bedrijfsvoering!